Man met Arabisch T-shirt mag niet in vliegtuig

donderdag 31 augustus 2006 09:47 | Frank | 2477 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
NEW YORK - Een Arabische mensenrechtenactivist is de toegang tot een vliegtuig op het New-Yorkse vliegveld JFK ontzegd omdat hij een T-shirt droeg waarop in het Engels en het Arabisch stond: 'We zullen niet zwijgen'. Vier luchtvaartmedewerkers hielden de Iraaks-Palestijnse Raed Jarrar op 12 augustus tegen bij de gate en zeiden tegen hem dat hij niet aan boord kon gaan van zijn vliegtuig naar Oakland in Californië met het T-shirt aan.


Dat heeft Jarrar woensdag gezegd in een interview met het persbureau Associated Press. 'We zullen niet zwijgen' is een slogan van tegenstanders van de oorlog in Irak.

Jarrar, Irak-coördinator voor de mensenrechtenorganisatie Global Exchange, vroeg daarop welke wet hij brak, maar daarop kreeg hij geen antwoord. De medewerkers raadden hem aan het T-shirt binnenstebuiten aan te doen. Een van hen zei dat in een vliegtuig stappen met een T-shirt aan met daarop een Arabische tekst is hetzelfde als een bank binnengaan met een T-shirt waarop 'Ik ben een overvaller' staat. Uiteindelijk nam Jarrar een hem aangeboden T-shirt aan dat hij over zijn gewraakte kledingstuk heen aantrok.
Bron: Telegraaf

 Quote

Onze diepste angst is niet dat we niet goed genoeg zijn. Onze diepste angst is dat we grenzeloos krachtig zijn. Het is ons eigen licht en niet onze duisternis, die ons afschrikt. We vragen ons af: "Wie ben ik om briljant te zijn?" In feite is de vraag - Wie ben je om dat niet te zijn? Je dient de wereld niet door jezelf klein te houden. Er wordt geen licht verspreid als de mensen om je heen hun zekerheid ontlenen aan jouw kleinheid. En als we onszelf in onze eigen kracht tonen, geven we anderen mensen onbewust toelating hetzelfde te doen.
Nelson Mandela