Broncode Diebold stemcomputers weer uitgelekt

Zo 22 Oktober 2006 11:34 | Frank | 2945 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
Ondanks toezeggingen dat het haar stemcomputers beter heeft beveiligd, is opnieuw code van de Amerikaanse stemcomputerfabrikant Diebold uitgelekt. De informatie is in handen gekomen van een bekende criticus van electronisch stemmen. Begin 2003 lekte er ook al broncode van Diebold's machines uit.

Niet zolang geleden toonde een professor aan dat de stemcomputers van Diebold eenvoudig te hacken zijn. De fabrikant beloofde beterschap en liet weten dat het de beveiliging van haar produkten onder handen had genomen. Het feit dat vertrouwelijke broncode opnieuw is uitgelekt, is dan ook geen goed teken zegt professor Avi Rubin.

Het eerste lek zou Diebold een lesje moeten hebben geleerd om haar eigen broncode beter te beveiligen. "Gegeven de vernederende ervaring die dit veroorzaakte, zou je toch denken dat ze beter hun best zouden doen om het te beschermen".

Volgens Diebold heeft de FBI de zaak in onderzoek en kunnen stemmers en politici er zeker van zijn dat tijdens de komende verkiezingen de stemmen en uitslag veilig, nauwkeurig en betrouwbaar zijn.
Bron: Security.nl