Belgen zetten trekvogel in vliegtuig

zaterdag 26 augustus 2006 01:10 | Frank | 3760 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

De Vlaamse vogelbescherming zet dinsdag een verdwaalde trekvogel op een vliegtuig naar het zuiden. De dierenliefhebbers willen de verzwakte vogel zo alvast een stukje op weg helpen.

De bijzondere operatie betreft een hop. De vogel was in Syrië in een vrachtschip vol Chevrolets gevlogen. Een bemanningslid haalde de vogel maandag in Antwerpen van boord en bracht het beestje naar een opvangcentrum.

"Omdat de hop in België al enkele decennia als broedvogel is uitgestorven, kan hij niet in ons land worden vrijgelaten. Bovendien begint binnenkort de trek naar het zuiden, meestal Zuid-Afrika", aldus de Vogelbescherming Vlaanderen vrijdag.

Luchtvaartmaatschappij Virgin Express bood een ticket richting Italië aan voor de vogel en zijn begeleider.


Een hop


Bron: FOK!
Externe link: http://www.fok.nl

 Quote

Iedereen ontdekt vroeger of minder vroeg in zijn leven dat het volmaakte geluk onbereikbaar is, maar weinigen staan stil bij de tegenovergestelde gedachte: dat hetzelfde geldt voor het volmaakte ongeluk. De krachten die zich tegen de verwezenlijking van die beide uitersten verzetten zijn van dezelfde aard: ze komen voort uit onze menselijke staat, die niets dat oneindig is verdraagt.
Primo Levi