Democraten willen meer ethiek

zaterdag 11 november 2006 15:58 | Frank | 2873 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

De Democraten in Amerika willen de invloed van lobby'isten in Washington beperken. Begin volgend jaar, als zij aan de macht komen in het Huis van Afgevaardigden en de Senaat, zullen de Democraten nieuwe wetgeving lanceren die de macht van de lobby'isten moet inperken.

"Eerlijk leiderschap en een open regering" moet een einde maken aan de "cultuur van corruptie" die in Washington is gaan heersen na zes jaar Republikeinse dominantie in het Congres. Volgens opiniepeilingen was corruptie één van de belangrijkste thema's bij de tussentijdse verkiezingen van afgelopen dinsdag. Die werden gewonnen door de Democraten.

Lobby'isten in Washington zijn nooit echt populair geweest, maar liggen helemaal onder vuur sinds het grote corruptieschandaal van begin dit jaar. Toen erkende de Republikeinse lobby'ist Jack Abramoff dat hij politici had omgekocht. Hij werd tot bijna zes jaar cel veroordeeld.

Vanavond in het Journaal

Bron: NOS
Externe link: http://www.nos.nl

 Quote

Machthebbers die liever volgzame kuddes bevelen dan dat ze eigengereide individuen van dienst zijn, beweren dat egoïsme het resultaat is van 'doorgeschoten individualisering'. Maar een uitgekristalliseerden werkelijk liefhebbend individu kan natuurlijk onmogelijk een egoïst zijn. Tenslotte is individualisering juist het enige middel waarmee we ons uit de wurggreep van deze machthebbers kunnen bevrijden!
Vincent