Belastingdienst maakt jacht op houders IT-opties

Za 7 Januari 2006 22:39 | Frank | 2887 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
Duizenden IT-werknemers die in de jaren negentig personeelsopties ontvingen, kunnen van de Belastingdienst niettemin fikse navorderingsaanslagen verwachten, of ze iets aan de opties verdiend hebben of niet.

De eerste 1400 betrokkenen zijn inmiddels schriftelijk ondervraagd door de Belastingdienst. Dat heeft eind vorig jaar geleid tot het opleggen van de eerste aanslagen, standaard verhoogd met navorderingsrente en een boete van 50 procent, die variëren in hoogte van enkele duizenden euro’s tot meer dan een ton.

In potentie kunnen de aangiftes van 50.000 Nederlandse werknemers van (werkmaatschappijen van) buitenlandse bedrijven die tussen 1992 en 2000 personeelsopties verstrekten worden bekeken. Een woordvoerster van de Belastingdienst bevestigt dat zolang het project loopt (tot eind 2006) nieuwe groepen werknemers van buitenlandse bedrijven brieven van de fiscus kunnen verwachten. De dienst raamt de uiteindelijke opbrengst van het project ‘Buitenlandse Optieregelingen’ op ongeveer 50 miljoen euro.

Bron: Bas Linders