Europese Commissie legt RFID aan banden

Vr 22 Februari 2008 12:48 | Frank | 3843 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

De Europese Commissie heeft ter bescherming van de privacy van Europese burgers richtlijnen opgesteld die het gebruik van RFID-chips in producten en dieren aan banden legt. Zo moet een RFID-chip gedeactiveerd worden op de plek waar een consument het product koopt.

Viviane Reding, de eurocommissaris van Informatie en Media hoopt dat de rechtlijnen door alle 27 lidstaten toegepast gaan worden. Deze zomer zal de Europese Commissie zich buigen over Redings richtlijnen.

Lees verder

Bron: pcmweb / Donato Ranzato

Reacties

  Genocide?

  Vr 22 Februari 2008 15:41 | Vincent Brunott |

  Richtlijnen... Gedragscodes... Ik kan me herinneren dat de levensmiddelenindustrie 'verplicht' werd om het op de verpakkingen van hun producten aan te geven als die producten, ter bevordering van de houdbaarheid, radio-actief waren bestraald.
  Er zijn veel producten die op die manier worden behandeld maar slechts zeer weinig verpakkingen waarop dat is terug te vinden...
  'Bestralen' werd door de voedselproducenten omgedoopt tot 'doorstralen' om aan te geven dat de straling niet in het product achterblijft. Dat mag dan zo zijn maar onderzoek wees uit dat de structuur van doorstraald voedsel afwijkt van die van niet doorstraald voedsel...

  Radio-activiteit bevordert kanker. Rfid-chips doen dat (blijkt uit onderzoek) ook maar dan door radiogolven. Recent onderzoek wees uit dat wie dagelijks langer dan een uur mobiel belt de helft meer kans heeft op het krijgen van   speekselklierkanker. Een ziekte die gelukkig maar zelden optreedt.

  Waar komt al die kanker opeens vandaan? Toen J. Robert Oppenheimer, een atoomgeleerde, vlak na WO2 voorspelde dat tegen het einde van de eeuw 1 op de 4 mensen, door toedoen van nucleaire ontwikkelingen, aan kanker zou overlijden, werd hij vierkant uitgelachen. In zijn tijd stierf ongeveer 1 op de 60 mensen aan kanker. Nu, in de westerse wereld, 1 op de 2 á 3. Artsen proberen vaak te geloven dat het verschil in toen en nu vooral veroorzaakt wordt door verbeterde diagnostiek. Maar sinds de diagnostiek 'op punt' is, blijft het aantal kankerdoden stijgen want eind tachtiger jaren was dat cijfer nog ongeveer 1 op 4...

  Niet alle kanker is nucleair gerelateerd. De enorme explosie van radiogolven (mobiel bellen, uitzendingen in de ether, e.d.) zal ongetwijfeld een belangrijke mede-oorzaak zijn. Ook zijn ongezonde leefgewoontes, slecht voedsel, uitlaatgassen en andere vormen van milieuverontreiniging natuurlijk niet bevorderlijk voor de gezondheid. RFID komt daar nog eens bovenop. Is hier sprake van genocide? Met de huidige Richtlijnen van de Europese Commisie en op te stellen gedragscodes door het bedrijfsleven zal het tij in ieder geval niet worden gekeerd. 
  Eigenlijk vreemd dat maar weinig mensen zich hier druk over maken. Privacy is een belangrijk argument om bepaalde ontwikkelingen een halt toe te willen roepen maar het 'door slecht beleid op technologische ontwikkelingen uitmoorden van grote delen van de wereldbevolking' is dat ook!