Leven zonder olie.

Do 3 November 2005 10:30 | Frank | 2704 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Het Vlaamse duidingprogramma Telefacts zond op 19 september 2oo5 een interessante documentaire uit over leven zonder olie. Twee mannen kwamen aan het woord, Willy Lievens en Guido De Couvreur. Beiden wonen ze in een huis dat aangedreven wordt door het zweet van Moeder Natuur. Met plezier delen ze hun ervaring en geven ze de kijkers tips om te besparen op energie.Goedkoop leven is eigenlijk een understatement. De twee heren krijgen geld terug van de energiemaatschappij omdat ze zelf leveranciers zijn. Denk niet dat ze dit uithouden met dikke wollen truien en klapperende tanden, neen, hun eigen geschapen klimaat is zeer comfortabel.

Willy Lievens

Willy Lievens van de Zonne-Arc is er al lang en intensief mee bezig. Dat weet ik doordat ik twee jaar les van de brave man heb gehad. Het is zo'n leraar met mensentrekjes, begripvol, constructief, recht voor de raap en humoristisch. (bijvoorbeeld de punten van een project in tweeën delen omdat hij merkte dat het overgeschreven was van een vriend)
Zo lang ik hem ken staat zijn leven in het teken van energiezuinig en ecologisch leven. Schoolprojecten waar hij zich hard voor maakte draaiden rondom dit thema. Denk bijvoorbeeld aan een schoolzwembad met zonneverwarming. In totaal is hij al zo'n twintig jaar voor dit doel baan aan het breken. Een reden te meer om hem op deze pagina even in de zonaangedreven spotlights te zetten. De Vlaamse Willy Wortel, maar dan zonder het verstrooide aspect.Klik hier om leven zonder olie bekijken

Bron: telefacts