Ayaan Hirsi Ali terug in Nederland

Ma 1 Oktober 2007 18:45 | Frank | 2938 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Ayaan Hirsi Ali is teruggekeerd in Nederland. Ze moest vertrekken uit de Verenigde Staten omdat de Nederlandse regering (dat ben jij dus indirect) haar beveiliging daar niet meer wil betalen. Dat blijkt uit vertrouwelijke documenten van het ministerie van Justitie, waarover NRC Handelsblad vanmiddag bericht. Vanaf 1 oktober krijgt Ali alleen nog maar beveiliging in Nederland. De politica en publiciste is vanmorgen op Schiphol geland en naar een geheim adres overgebracht.

Ze wil nu hier haar werkzaamheden die ze in de VS had zo goed en zo kwaad als het kan voortzetten. Hiermee hoopt zij de belastinggelden die voor haar beveiliging moeten zorgen veilig te stellen.

De oud-politica, die wegens haar uitlatingen over de islam en het maken van de film Submission al tijden wordt bedreigd, vertrok vorig jaar naar Washington. Ze ging daar aan de slag bij het American Enterprise Institute (AEI).

Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) wil vooralsnog geen commentaar geven op de problemen die zijn ontstaan rond de beveiliging van Ayaan Hirsi Ali. Dat heeft zijn woordvoerder maandag gezegd. Hij gaf niet aan waarom de bewindsman de zaak niet wil toelichten. 

 Het American Enterprise Institute for Public Policy Research, kortweg American Enterprise Institute of AEI, is een Amerikaanse denktank opgericht in 1943. Het AEI is een conservatieve en neoconservatieve denktank. Ze streeft naar een afgeslankte overheid, een vrije markt en een krachtige buitenlandse politiek. Zeker sinds de verkiezing van George W. Bush tot president van de Verenigde Staten in 2000 is deze denktank zeer invloedrijk geworden. Voor financiering is deze denktank afhankelijk van bedrijven, stichtingen en particulieren. Invloedrijke medewerkers van deze denktank zijn onder andere Lynne Cheney (echtgenote van Dick Cheney), David Frum, Newt Gingrich en Radek Sikorski. Deze laatste is na een succesvolle carrière in het AEI en het New Atlantic Initiative minister van defensie van Polen geworden. In mei 2006 maakte Ayaan Hirsi Ali bekend te gaan werken aan het instituut. In juli 2007 werd bekend dat de in opspraak geraakt oud-president van de Wereldbank, Paul Wolfowitz, hoogleraar wordt bij het instituut.

Opmerking:
Mag ik vragen waar mevrouw Hirsi Ali haar inkomsten belasting gaat betalen en volgens welk tarief? Of misschien is het beter als zij samen met Rita campagne gaat voeren?

Bron: NRC / Eenvandaag

Reacties

    Ayaan is terug

    Di 2 Oktober 2007 15:09 | Vincent Brunott |

    Ha, Ayaan is terug. Losgelaten uit een overzeese denktank om te helpen ons bewustzijn te gijzelen. En dat juist nu we hier proberen ons best te doen om een referendum over de nauwelijks herziene uitgave van de europese grondwet af te dwingen. Maar niettemin: "Welkom 'thuis' schat. Nog nieuws over islam, terrorisme en integratie? Gooi het er maar uit. We zijn een en al oor"...