Britse school chipt leerlingen

Di 23 Oktober 2007 02:13 | Frank | 4203 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Ja er word tegenwoordig wat afgechipt. De ene na de andere oplossing voor uw loslopende kinderen. misschien word het eens tijd om de ouders van deze kinderen eens wat meer op hun verantwoordelijkheid te wijzen. Pas op uw kinderen voordat je weet worden zij als slachtvee gechipt.
Leerlingen van de Hungerhill School in het Britse Edenthorpe ondergaan momenteel een "test" waarbij het schoolembleem op hun uniform van een rfid-chip is voorzien. Dat moet de registratie eenvoudiger maken en de veiligheid vergroten.

 

Fabrikant Dambro hoopt dat de proef zo succesvol verloopt dat alle schooluniformen straks standaard van de chips worden voorzien. Volgens Trevor Darnborough, de baas en naamgever van Dambro, heeft het ministerie van onderwijs al interesse getoond in dat idee. Hij stelt dat het rfid-systeem onder andere ideaal is omdat gegevens over de aanwezigheid van leerlingen automatisch in de computer worden ingevoerd.

Volgend jaar, zo vertelt hij aan de krant Doncaster Today, kunnen ouders de verrichtingen van hun kroost bovendien via internet volgen. 'Het systeem is net zo goed toepasbaar voor bedrijven', zo voegt hij er overigens aan toe.

 

Niet alle ouders staan te springen om hun kinderen op de vierkante meter in de gaten te houden. David Clouter, een bezorgde vader, richtte uit ongenoegen met het beleid 'Leave them kids alone' op, een organisatie die ervoor ijvert om het gebruik van rfid-technologie op de agenda van het Britse parlement te krijgen. Volgens Clouter gaat het om technologie die op criminelen moet worden toegepast en niet op schoolkinderen.

David Clouter: "I'm not sure how it will support personalised learning to track a pupil. You need to know the pupils individually and develop a relationship with them to find out what their needs really are rather than simply chipping them."