Britse zender verfilmt moord op Bush

Vr 1 September 2006 10:21 | Frank | 3285 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
De Britse zender Channel 4 heeft een controversiële fictieve documentaire gemaakt over een aanslag op het leven van de huidige Amerikaanse president George W. Bush. De televisiefilm zal in oktober voor het eerst uitgezonden worden op More4, een digitaal kanaal van Channel 4. Eerder al, in september, gaat hij op het filmfestival van Toronto in première.

De makers laten met een combinatie van archiefbeelden en computereffecten zien hoe Bush in oktober 2007 in Chicago aankomt, waar op dat moment een demonstratie tegen oorlog plaatsvindt. De president wordt vervolgens vermoord door een sluipschutter, die na enig speurwerk van Syrische afkomst blijkt te zijn.

Woordvoerder Peter Dale van More4 verklaarde vandaag in een persconferentie dat de film gezien moet worden als ''een poging om de gevolgen van de oorlog tegen terrorisme voor de Amerikaanse politiek in beeld te brengen''. Hoewel moederzender Channel 4 onlangs kritiek kreeg op zijn vele realityshows en shockdocs, ziet de woordvoerder de verwachte publieke discussie niet met angst en beven tegemoet. ''Ongetwijfeld zal de film mensen verontrusten, maar ik hoop dat ze zien dat we goede bedoelingen hebben''. De film heeft de treffende titel 'Death of a president' meegekregen.
Bron: FOK!