Ayaan Hirsi Ali heeft oorlogsverleden verzonnen!

Do 11 Mei 2006 22:39 | Frank | 2734 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
Amsterdam - VVD-Tweede-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali heeft bij aankomst in Nederland gelogen over haar verleden. Ook heeft zij haar naam en geboortedatum vervalst om een zogenaamde a-status in Nederland te krijgen. De VVD was op de hoogte van haar bedrog maar vond dat geen beletsel voor haar kamerlidmaatschap. Zembla confronteerde Ayaan met de uitspraken van haar broer, moeder en haar ex-man.

Ayaan vertelde bij aankomst in 1992 in Nederland dat zij vreesde voor eerwraak. Zij beweert dat ze op 22-jarige leeftijd is uitgehuwelijkt. Terwijl anderen, haar moeder en haar broer maar ook haar ex-man Osman Quare, zeggen dat zij zelf voor het huwelijk koos.

Zembla ging op onderzoek uit in Nederland en Canada, reisde af naar Kenia en Somalië en sprak met mensen die Ayaan goed gekend hebben maar daar nog nooit over vertelden.

Ayaan heeft de eerste zeven jaar van haar leven in Somalië gewoond. Daarna sloeg het gezin op de vlucht voor de burgeroorlog. Ze heeft dus niet, zoals ze verteld heeft, vijf burgeroorlogen meegemaakt. Ze hebben kort in Saudie-Arabië en Ethiopië gewoond, en daarna asiel aangevraagd in Kenia. Ze woonden er twaalf jaar. De school van Ayaan werd betaald door de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR.

Na haar, al dan niet vrijwillige, huwelijk met Osman komt Ayaan via Duitsland naar Nederland. Ze verzweeg haar achtergrond veranderde haar naam en geboorte datum om zo in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning. Hirsi Ali geeft dat zelf in het programma Zembla toe ‘Ik heb hele verhaal verzonnen hoor. Ik heb ook niet verteld dat ik Ayaan Hirsi Magan heet, maar Ayaan Hirsi Ali. Ik heb niet verteld dat ik geboren ben in 1969 maar dat ik in 1967 geboren ben.’

Voor zij kamerlid voor de VVD werd is er overleg geweest tussen Ayaan en de partijleiding. Zij vonden de leugens over haar verleden geen beletsel voor het kamerlidmaatschap. Toch raar dat dezelfde VVD de 18-jarige scholiere Taida Pasic h het land uitzet om vrijwel dezelfde reden.
Bron: blik op nieuws