Het getal is 666

Di 6 Juni 2006 00:44 | Frank | 2610 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
"Hier komt het aan op wijsheid. Laat ieder die inzicht heeft het getal van het beest ontcijferen; er wordt een mens mee aangeduid. Het getal is zeshonderdzesenzestig."

De tekst van het bijbelhoofdstuk Openbaring 13 (vers 18) is duidelijk. 666 is het getal van het beest, de duivel, de Satan, Lucifer. Dinsdag is het 6 juni 2006 (060606) en dat is voor veel mensen over de hele wereld reden genoeg om in actie te komen.

Vooral christenen roeren zich. Zo zijn maandagavond op tientallen lokaties in Nederland gelovigen al samengekomen om tot God te bidden om de kwade krachten het hoofd te bieden. Zij beginnen al ruim voor de daadwerkelijke aanvang van 060606, omdat volgens de joodse kalender de nieuwe dag maandag al om 18.00 uur begon.

Krachtige Aanbidding
Mathijs Piet van Ambassadors Ministries, de organisatie achter de wereldwijde Dag van de Krachtige Aanbidding, vreest dat satanisten 6 juni 2006 aangrijpen om hun duivelse plannen tot uitvoer te brengen.

Op de website van Ambassadors Ministries staat: "De duivel heeft 6 juni 2006 hoog op zijn agenda van vernietiging staan. De krachtigste machten van de duisternis, bijvoorbeeld satanisten, vrijmetselaars, wicca, New Age en heksen, zullen proberen om de plannen die Lucifer met de wereld heeft op die dag te verwezenlijken."

En die plannen moeten krachtig worden bestreden, vindt Piet. "Met onze tegenactie willen we wat zij doen, niet tot stand laten komen."

Eindtijd
Over de komende dag circuleren op het internet, en ook elders, de nodige complottheorieën. Zo zouden jongeren elkaar hebben opgeroepen om op 06-06-06 zelfmoord te plegen.

Ook zou er vanaf 06-06-06 een tijdperk aanbreken waarin ieder mens op aarde een merkteken ontvangt op zijn rechterhand en zijn voorhoofd. Anderen voorspellen (uiteraard, zou je bijna zeggen) de eindtijd.

Maar dat het getal 666 de komst van de eindtijd inluidt, is volgens Ab Klein Harreveld van het Nederlands Bijbelstudie Centrum niet waarschijnlijk. "De kalender levert deze datum op, maar de jaartelling is aantoonbaar verkeerd. Ook met de volgorde van de maanden is in de geschiedenis wel eens wat mis gegaan. Als het einde nabij is, zou dat dus wel heel toevallig zijn."

Ook Ineke Stroucken van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur snapt niet goed waar de drukte rondom 666 vandaan komt. "Drie keer zes heeft in de oudheid niet veel betekenis. Buiten de bijbeltekst verwijst er eigenlijk niets naar."

Rotterdam
Rotterdam besteedt op bijzondere aandacht aan 666, door namelijk 666 jaar terug te gaan in de tijd. Waarom? Om middernacht van 6 juni 1340 verleende graaf Willem IV stadsrechten aan Rotterdam.

Dat gebeurde dus midden in de donkere Middeleeuwen toen geloof, bijgeloof en magie een grote rol speelden in het dagelijks leven. Het komende half jaar zijn er in Rotterdam dan ook allerlei festiviteiten gepland die zich richten op de donkere kant van het leven. De kerken in de Maasstad hebben al laten weten er niet blij mee te zijn.

De evenementen in Rotterdam beginnen om 19.00 uur met een 'Middeleeuwse' raadsvergadering onder leiding van burgemeester Opstelten. Later die avond volgt een Middeleeuws feest en vanaf 24.00 uur is er een groot vuurwerk. Entree: 6,66 euro.
Bron: n.o.s.