KOEMAN IN ALCOHOL-VAL GELOKT?

woensdag 4 januari 2006 23:24 | Frank | 8413 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen

ROTTERDAM - Consternatie op de parkeerplaats van De Kuip als Erwin Koeman, volgens ooggetuigen met "behoorlijk wat verbale en fysieke druk van de zijde van de politie", door twee agenten in burger vanuit zijn Volkswagen Touareg wordt meegenomen naar een surveillancewagen en zo het stadionterrein verlaat.

Trainer wachtte keurig op chauffeur, maar werd aangehouden wegens dronken rijden.

Gearresteerd en afgevoerd als een crimineel. Vlak daarvoor hadden de politiemensen op het raampje van de auto geklopt met de vraag of de 44-jarige trainer soms had gedronken. Koeman, ruim zeven weken na het incident: ,,Ik vind het vreselijk zoals ze me hebben behandeld. Na de met 0-0 geëindigde wedstrijd tegen Vitesse hadden we een etentje in de brasserie, boven het stadion.

Gezin aanwezig

Mijn vrouw Emmy en onze twee kinderen waren er ook. Ik dronk een paar biertjes, misschien zes of zeven glazen. Omdat ik heel precies ben met alcohol en verkeer, besloot ik het bedrijf E-Drivers, waar tal van Feyenoorders gebruik van maken, te bellen. Dat was half zeven 's avonds, drie kwartier later zouden er twee chauffeurs naar De Kuip komen. Eén om de auto van mijn vrouw naar ons huis in Eindhoven te rijden en één voor mijn wagen." Zoals wij gisteren al meldden, waren de chauffeurs op tijd. Maar omdat delen van het stadion tijdens en vlak na wedstrijden uit veiligheidsoverwegingen hermetisch zijn afgesloten voor buitenstaanders, kwamen ze niet binnen. Dus reed Koeman zijn zwarte VW vanuit de door een elektronisch hekwerk afgeschermde zone maar even naar buiten. Een afstand van twintig meter. Zelfs amper vijf meter als het parkeerterrein - immers eigendom van de voetbalclub - niet wordt meegerekend... Met dochtertje Wendy op de passagiersstoel parkeerde Erwin Koeman net buiten het hek, schakelde de motor uit en wachtte op de chauffeurs.

Toen na vier à vijf minuten een man en een vrouw op zijn raam klopten, stapte de trainer uit. Om oog in oog te staat met twee politiemensen... Erwin Koeman: ,,Ze vroegen of ik had gedronken. Dat bevestigde ik. Daarom had ik immers die chauffeurs ingeschakeld! Maar er werd nogal smalend gereageerd. Ze geloofden me niet, zoveel was duidelijk. De volgende vraag was of ik die paar meter had gereden. Ik antwoordde wéér eerlijk, legde uit waarom ik dat had gedaan. Vervolgens moest ik blazen." Op datzelfde moment meldden de beide chauffeurs zich bij Erwin Koeman en de politiemensen. Maar het duo mocht niets zeggen en de Feyenoord-trainer, bij vriend en vijand bekend om zijn rustige en aimabele karakter, werd aangehouden en afgevoerd. Dochtertje Wendy bleef achter en zag het met Erwins echtgenote Emmy allemaal gebeuren. Ook het zoontje van de Koemannen was getuige. Hij riep nog vanaf de spelersbrug in het stadion: "Kijk nou, pa wordt gearresteerd..." ,

en daarom heet deze site dus yayabla...

Bron: Telegraaf