'Europese zwarte lijst luchtvaart in voorjaar'

donderdag 17 november 2005 11:38 | Frank | 2285 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
Vanaf maart of april treedt een Europese zwarte lijst van onveilige luchtvaartmaatschappijen in werking. Met de zwarte lijst kunnen onveilige luchtvaartmaatschappijen uit het Europese luchtruim worden geweerd.

Hoewel vandaag nog wordt gestemd over het voorstel van de Europese Commissie, bleek dinsdagavond in het Europees Parlement dat bijna alle partijen willen dat de lijst er komt.


Omstreden maatschappij Onur Air

De Europese zwarte lijst vervangt de huidige vliegverboden in afzonderlijke EU-landen. Zo kwam Frankrijk in augustus met een zwarte lijst van vliegmaatschappijen die niet meer mogen starten en landen in het land, nadat er in korte tijd veel ongelukken waren gebeurd (lees Frankrijk: Zwarte lijst vliegmaatschappijen).

Nederland
Nederland weert nog geen vliegmaatschappijen, maar houdt wel verscherpt toezicht op enkele bedrijven, waaronder Onur Air. Deze Turkse maatschappij kreeg enige maanden geleden nog wel een vliegverbod in Nederland, nadat er voor de zoveelste keer iets mis was met een toestel (lees Prijsvechter Onur Air verliest landingsrechten).

Ga naar een overzicht van 'gevaarlijke' luchtvaartmaatschappijen

Bron: Elsevier

 Quote

Als walvissen en dolfijnen dood aanspoelen aan de kusten, zwermen sprinkhanen de oogsten verslinden, legers mieren verdwaasd rondtrekken, trekvogels niet meer weten hoe ze moeten terugkeren naar hun plek van vertrek, bijen en vlinders uitsterven door vergiftiging van bloemen en bomen, als vele soorten planten en dieren zich terugtrekken uit het leven, weet dan blanke broeder, dat de laatste dagen van de aarde zijn aangebroken.
waarschinlijk een indiaan