Stop! Niet lezen!

Vr 9 December 2005 18:43 | Frank | 1919 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Info nodig?
"Ik kijk wel even op het internet."
Een afspraak maken?
"Ik stuur hem wel even een mailtje."

Vindt u deze situaties herkenbaar? Vast wel.


Stilstaan
In menig bedrijf is internet op de werkvloer inmiddels net zo vertrouwd als de traditionele encyclopedie, de telefoon of de fax. Sterker nog, onderzoek van het IT-bedrijf Clockwork onder 50 grote bedrijven wijst uit dat 74 procent zich geen raad zou weten op een dag zonder internet en e-mail.

Daarom heeft het bureau vandaag, 9 december, uitgeroepen tot eerste landelijke internetloze werkdag. Het is tijd om even stil te staan bij een medium dat ons werkend leven voor altijd heeft veranderd, zegt Clockwork.

Want wist u dat tien jaar geleden het internet slechts gebruikt werd door slechts 1 (ja, één!) procent van de Nederlandse bevolking? Sindsdien heeft het medium een enorme vlucht genomen. Inmiddels is 9 op de 10 Nederlandse bedrijven online, en is het internet voor velen onmisbaar geworden.

Kleine kans
En wellicht is het goed mogelijk om een dagje zonder gebruik van het world wide web op de werkvloer te functioneren. Want hoe vaak sturen we niet een mailtje of msn-berichtje naar een collega die slechts 20 meter verderop zit? Of zoeken we naar informatie, terwijl de telefoon misschien tot sneller resultaat leidt?

Uit onderzoek van Maurice de Hond blijkt dat meer dan de helft van de werknemers (65 procent) vindt dat het inderdaad anders kan, en dat we misschien beter met elkaar om de tafel kunnen gaan zitten dan elkaar steeds te e-mailen. Dertig procent is van mening dat er teveel gebruik wordt gemaakt van online communicatie (e-mail) binnen bedrijven.

Maar of er vandaag daadwerkelijk minder gebruik zal worden gemaakt van het net? De kans is vrij klein. Want uit de ondervraging van De Hond blijkt ook dat 98 procent van de Nederlandse bevolking niet op de hoogte is dat deze dag is uitgeroepen tot internetloze werkdag...

Internetloze werkdag, meedoen of niet?
Initiatiefnemer Clockwork
Bron: (n.o.s.) A.N.P.