Van reservekroonprins naar een overbodige prins

Zo 14 Januari 2007 19:38 | Frank | 2865 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

BRUSSEL - De Belgische prins Laurent wordt in Vlaamse media flink bespot. De Gazet van Antwerpen heeft een oproep gedaan voor vacatures voor prins Laurent, die na een financieel schandaal een baan moet zoeken. Een paar reacties:

'Roadie die de muzikanten van en naar optredens brengt. Laurent mag met de Ferrari komen. Tot de taken behoort o.a. ook het aanleveren van bier'.

'Medewerker (M/V) in de Antwerpense Zoo om de stallen van de Jaguars uit te mesten, de Koningsadelaars te voederen, de Koninginnepages uit te laten en de Prinsessenbonen te rooien'. 

Het Laatste Nieuws heeft zaterdag in de krant een paginagroot verhaal over de mislukkingen in het leven van de prins. De conclusie is dat Laurent is gezakt van reservekroonprins naar een overbodige prins.

Laurent, jongste zoon van koning Albert II, moest deze week getuigen in een rechtszaak tegen fraudeurs, die hem 175.000 euro aan klusjes en goederen gaven. De prins kon niet rondkomen van zijn staatsbijdrage. De Belgische politiek bespreekt binnenkort een voorstel om te stoppen met de bijdrage van nu 300.000 euro per jaar aan Laurent. De prins zou dan moeten gaan werken voor de kost.
Kijk daar kunnen we hier een voorbeeld aan nemen.

De Vlaamse tv-zender VTM meldde zaterdag nog dat Laurent in 2003 een vergoeding van 1,25 euro per kilometer kreeg van zijn milieustichting KINT. Dat leverde hem zo'n 10.000 euro op voor de 8000 kilometer die hij toen reed als voorzitter. In een jaar erna is de vergoeding fiks verlaagd. De Vlaamse regering heroverweegt momenteel de subsidie die het jaarlijks aan de milieustichting van Laurent betaalt.

Bron: Diversen dagbladen