De stap naar een geldloze maatschappij is weer een stap dichterbij.

Vr 15 Augustus 2008 15:03 | Frank | 4647 keer bekeken | 0 reacties | 2 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Onder het mom van ‘de vele overvallen’, willen de supermarkten geen cash geld meer in de kassa’s hebben De supermarkten beginnen vandaag een campagne om klanten in de supermarkten altijd met pin te laten betalen, ook bij het afrekenen van kleinere bedragen. Voor de campagne wordt de slogan 'klein bedrag pinnen mag' weer van stal gehaald.

De Consumentenbond vindt dat pinnen per definitie overal gratis zou moeten zijn en dat de bordjes met daarop 'voor het pinnen van een bedrag onder de 10 euro worden kosten in rekening gebracht' nu eindelijk eens moeten verdwijnen. De bond onderzocht hoe vaak consumenten dat bordje nog tegenkomen. De helft van de ondervraagde mensen antwoordde daar positief op. ,,Meestal een bedrag van tussen de 0,10 en 0,25 cent.''

Ook kleine bedragen pinnen? Wat heeft dit te maken met een vergroot risico voor overvallen? Niets, het heeft gewoon te maken met een wereldwijd opgezet plan om het cash geld af te schaffen en het plastic geld tot enig waar betaalmiddel te promoveren, teneinde alle geldstromen te kunnen controleren.
Dociel en onwetend als het volk is, zal het gehoor geven aan dit plan en zijn we weer een stap dichter bij die vervloekte wereldregering.

Ik ben benieuwd hoelang ik nog met een briefje van € 50 bij de kassa kan betalen voordat ik als antwoord krijg dat ze het niet kunnen wisselen omdat er simpelweg te weinig cash transacties plaatsvinden.

Bron: YaYaBLa