Man test 9-11 theorie zelf.

Wo 11 Oktober 2006 23:03 | Frank | 4217 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

NEW YORK - Een vliegtuigje is woensdag in een torengebouw in New York gecrasht. Waarschijnlijk gaat het om een ongeluk en niet om een terroristische aanslag. Bij het incident zijn zeker twee doden gevallen. Dat bevestigde de politie, meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Het vliegtuigje vloog in het Belaire-complex, dat circa vijftig verdiepingen telt. Het toestel trof enkele etages iets boven het midden van de flat in Manhattan aan de East River. In enkele appartementen van het gebouw brak een zware brand uit. De brandweer ontruimde het gebouw en bluste de brand.

Het vliegtuig was 's middags opgestegen van het kleine vliegveld Teterboro in de aan New York grenzende staat New Jersey. Het toestel bood plaats aan vier personen, maakten de luchtvaartautoriteiten woensdagavond bekend.

Piloot
CNN meldt dat de piloot van het vliegtuig Cory Lidle is, de werper van de baseballploeg New York Yankees.

De Amerikaanse federale recherche FBI heeft geen aanwijzingen dat de vliegtuigcrash een terroristische aanslag betreft, zei een woordvoerder van de dienst. Een zegsman van het Witte Huis wilde niets uitsluiten, maar zei dat het waarschijnlijk om een ongeluk gaat. Mogelijk speelde een rol dat het mistig was in Manhattan.

Voorzorg
De Amerikaanse luchtverdedigingsinstelling NORAD besloot desondanks uit voorzorg om boven enkele grote steden gevechtsvliegtuigen te laten patrouilleren. Om welke steden het gaat was niet duidelijk.

De Amerikaanse aandelenbeurzen werden woensdag aan het eind van de handelssessie opgeschrikt door de crash. De koersen doken daarop direct dieper in het rood. Later herstelde de beurs zich. Daar was niet genoeg voorkennis aanwezig deze keer.

Op 11 september 2001 vlogen twee gekaapte passagierstoestellen de Twin Towers in Manhattan binnen, de twee hoogste gebouwen van de stad die na enige tijd instortten. Bij deze terroristische aanslag kwamen duizenden mensen om het leven. Maar de aandelen van american airlines gingen toen wel omhoog. bummer!

Bron: NU