New Yorkers kunnen 'Bush' schoppen

Vr 23 Februari 2007 13:12 | Frank | 4032 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Mensen in New York hebben sinds donderdag de mogelijkheid om president George Bush een trap voor zijn achterste te geven. Althans de Britse performancekunstenaar Mark McGowan die met een masker van Bush op zijn hoofd door de straten van Manhattan kruipt.

De actie van McGowan ging donderdag in het bijzijn van collegakunstenaars en de verzamelde pers van start en duurt 72 uur. Alhoewel het gewone publiek aarzelend is heeft McGowan al een aantal schoppen voor zijn kont moeten incasseren. Op zijn rug hangt een bordje met daarop de tekst: 'Kick My Ass'.

Volgens McGowan werkt zijn masochistische service als een therapie voor de mensen die zich zo zouden kunnen bevrijden van hun frustraties over de president. De Republikein is op dit moment in eigen land bijzonder onpopulair, zeker in een Democratisch bolwerk als New York. Overigens ontkent de Brit dat hij een politiek standpunt inneemt.

Het is niet de eerste bizarre actie van hem. Zo haalde McGowan in 2003 het nieuws toen hij een pinda elf kilometer met zijn neus had voortgeduwd. Ook kwam de Brit in beeld, nadat hij 47 auto's had bekrast bij wijze van kunst. Eerder hield hij al een 88 kilometer lange kruiptocht in Engeland om de aandacht vestigen op de eenzaamheid die veel mensen tijdens de feestdagen voelen.

Bron: FOK!