'Britse man genezen van hiv'

zondag 13 november 2005 10:36 | Frank | 2744 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
LONDEN - Een Britse man die besmet was met het hiv-virus, zou de eerste persoon ter wereld zijn die het virus op eigen kracht uit zijn lichaam heeft weten te weren. Dat meldde zondag de Britse boulevardkrant News of the world. Het hiv-virus veroorzaakt de ziekte aids.

Bij de 25-jarige Andrew Stimpson werd in augustus 2002 een hiv-besmetting geconstateerd. Omdat er een zeer kleine hoeveelheid hiv-antistoffen in zijn lichaam werden gevonden, kreeg hij in eerste instantie geen medicijnen voorgeschreven. Een test in oktober 2003 wees uit dat Stimpson hiv-vrij was. Ook latere tests bleken negatief.

Stimpson dacht eerst dat er fouten waren gemaakt met de eerste test en dreigde het ziekenhuis waar hij was getest aan te klagen. Dna-onderzoek wees echter uit dat het bloed dat toen was onderzocht inderdaad van Stimpson was en dat er ook geen fouten waren gemaakt met het labelen van de bloedmonsters.

De Britse gezondheidsdienst heeft de man gevraagd mee te werken aan een verder onderzoek om vast te kunnen stellen welke processen er in zijn lichaam hebben plaatsgevonden om het hiv-virus de baas te worden.

Bron: ANP