Frankrijk wil noodtoestand met drie maanden verlengen

maandag 14 november 2005 09:58 | Frank | 3170 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

(Novum/AP) - De Franse regering is van plan de noodtoestand die is afgekondigd in verband met de rellen van de afgelopen weken met drie maanden te verlengen. Dat heeft regeringswoordvoerder Jean-François Cope maandag gezegd voor de radio.

De huidige noodtoestand, die op 8 november werd afgekondigd, verstrijkt op 20 november. Volgens Cope zal een voorstel om de noodtoestand te verlengen maandag door het kabinet worden goedgekeurd. De regering zegt overigens wel dat het geweld zijn einde lijkt te naderen. In de nacht van zondag op maandag deden zich opnieuw minder geweldsincidenten voor dan in de voorgaande nacht. In Toulouse werd brand gesticht in een basisschool en in Straatsburg werden auto's in brand gestoken. In Grenoble raakten twee politiemannen gewond toen in een brandende vuilnisbak een gasfles ontplofte. Elders in de stad raakten ook drie agenten gewond. In Faches-Thumesnil en in Halluin in het noorden van het land werden respectievelijk een sporthal en een school in brand gestoken.

Bron: ANP
Externe link: http://www.yayabla.nl

 Quote

Acceptatie is niet passiviteit of een inactieve staat. Ik zeg niet dat je de wereld niet kunt veranderen, dingen rechtzetten, of kwaad vervangen door goed. Acceptatie is in feite, de eerste stap naar succesvolle actie. Als je een situatie niet helemaal precies accepteert zoals die is, zul je moeite hebben deze te veranderen. Sterker nog, als je een situatie niet helemaal accepteert zoals die is, zul je nooit echt weten of deze moet worden veranderd.
Peter McWilliams