'Zuid-Afrika krijgt te veel olifanten'

woensdag 28 februari 2007 17:52 | Frank | 3195 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

De groei van de olifantenpopulatie in Zuid-Afrika dreigt uit de hand te lopen. Om de groei te beperken moeten mogelijk geboortebeperkende maatregelen ingezet worden of moeten de kuddes worden uitgedund. Dat heeft de Zuid-Afrikaanse minister van milieuzaken Marthinus van Schalkwyk woensdag gezegd op een persconferentie in het wildpark Addo.


De populatie van twintigduizend olifanten neemt met meer dan zes procent per jaar toe en dreigt de biodiversiteit in de wildparken aan te tasten. De regering heeft voorgesteld om dieren te verplaatsen, aangewezen gebieden af te schermen om andere soorten te beschermen of de wildparken uit te breiden. In het uiterste geval zal pas toevlucht gezocht worden tot sterilisatie of het afschieten van dieren, aldus van Schalkwyk. Natuurbeschermers hebben nog tot mei de tijd om op de plannen van de regering in te haken.

Lees hier verder

 het moet toch niet gekker worden....

Bron: NU
Externe link: http://www.nu.nl

 Quote

Now he has departed from this strange world a little ahead of me. That means nothing. People like us, who believe in physics, know that the distinction between past, present, and future is only a stubbornly persistent illusion
Albert Einstein