Demonstratie voor vrijlating actievoerders Schinveld (video)

donderdag 12 januari 2006 02:59 | Frank | 3225 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
SCHINVELD - De politie heeft woensdagmiddag een actievoerder aangehouden die probeerde de politievlag aan het politiebureau in Kerkrade te vernielen. Dat gebeurde tijdens een lawaaidemonstratie voor het politiebureau, liet de politie woensdag weten.

Twaalf actievoerders van Groenfront! en inwoners van Schinveld houden woensdag een lawaaidemonstratie voor het politiebureau in Kerkrade.

Bij de ontruiming van het bos bij Schinveld werden in totaal 103 mensen opgepakt, van wie de zeventien nog vastzitten in het politiebureau van Kerkrade. Volgens een woordvoerder van de politie komen de zeventien later woensdagmiddag vrij.


 

Houthakkers zijn woensdagmorgen bij het eerste daglicht verdergegaan met de kap van het bos. De aannemer die het werk uitvoert, heeft sinds maandag drie van de zes hectare bos gekapt.

Nu alle actievoerders uit het bos zijn, kunnen de houthakkers zonder vertraging hun werk voortzetten. De aannemer staakt elke dag om 21.00 uur zijn werkzaamheden. Tegen het weekeinde moet de zes hectare bos tegen de vlakte liggen.

De NAVO wil dat het bos verdwijnt voor de veiligheid van de Awacs-vliegtuigen op de vliegbasis Geilenkirchen net over de grens in Duitsland.

Video: De laatsteactievoerder is uit de boom
 
Bron: ANP

 Quote

Kan het denken zichzelf leeg houden? Op dat moment, dan is er die energie. Je hoeft er niet eens om te vragen. Wanneer er ruimte is, is er leegte en daarom kan het vol energie zijn. Dus in rein maken, in het beëindigen van de dingen van het huis, van verdriet, kan het denken helemaal leeg zijn, zonder motivatie, zonder verlangen? Terwijl je hieraan werkt, het huis schoon houdt, komen andere dingen vanzelf. Jij bent niet degene die de aarde daarvoor bewerkt. Dat is meditatie.
Krishnamurti