Demonstratie voor vrijlating actievoerders Schinveld (video)

Do 12 Januari 2006 02:59 | Frank | 3336 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
SCHINVELD - De politie heeft woensdagmiddag een actievoerder aangehouden die probeerde de politievlag aan het politiebureau in Kerkrade te vernielen. Dat gebeurde tijdens een lawaaidemonstratie voor het politiebureau, liet de politie woensdag weten.

Twaalf actievoerders van Groenfront! en inwoners van Schinveld houden woensdag een lawaaidemonstratie voor het politiebureau in Kerkrade.

Bij de ontruiming van het bos bij Schinveld werden in totaal 103 mensen opgepakt, van wie de zeventien nog vastzitten in het politiebureau van Kerkrade. Volgens een woordvoerder van de politie komen de zeventien later woensdagmiddag vrij.


 

Houthakkers zijn woensdagmorgen bij het eerste daglicht verdergegaan met de kap van het bos. De aannemer die het werk uitvoert, heeft sinds maandag drie van de zes hectare bos gekapt.

Nu alle actievoerders uit het bos zijn, kunnen de houthakkers zonder vertraging hun werk voortzetten. De aannemer staakt elke dag om 21.00 uur zijn werkzaamheden. Tegen het weekeinde moet de zes hectare bos tegen de vlakte liggen.

De NAVO wil dat het bos verdwijnt voor de veiligheid van de Awacs-vliegtuigen op de vliegbasis Geilenkirchen net over de grens in Duitsland.

Video: De laatsteactievoerder is uit de boom

 

 

 

Bron: ANP