Globalisering en de media

Di 13 Februari 2007 22:32 | Frank | 7761 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Als George W. Bush vandaag met een wortel in zijn hand op tv verschijnt en de wereld verteld "Dit is een banaan" dan staat morgen een foto van george met een wortel in de krant met daaronder de tekst "George bush met een banaan in zijn hand". De reden hiervoor is dat de mainstream media dit zomaar overneemt zonder echt onderzoek te doen. In feite zijn we al lang voorbij het punt waar we de mainstream media nog zomaar kunnen geloven en is de mening van de meeste mensen: als het journaal het uitzend dan zal het wel waar zijn. Of als je journalist bent: als het ANP/Reuters/NOVUM (oftewel persburo) het zegt dan is het zo.

Amerika manipuleert de media beter als welk communistisch land in de wereld ooit heeft gedaan. Als er bijvoorbeeld een vlag word verbrand ergens in de wereld dan is de mainstream media daar meteen bij met camera's en journalisten om dit verschrikkelijke beeld over te brengen op de Amerikanen en de rest van de wereld. Maar je ziet niet de 250.000 demonstranten die vredig demonstreren. Het laat vooral het nieuws van één kant zien en niet wat er echt aan de hand is.

Het echte gevaar komt niet van de mainstream media, het komt van de onwetenden. Als mensen niet zo onwetend, lui en kritiekloos zouden zijn, zou niemand misbruikt kunnen worden. Hij die het weet kan niet misbruikt worden omdat hij het weet.

De mensen die in de media werken moeten het weer verdienen om journalist genoemd te worden. Want de meeste zijn gewoon onderdeel geworden van de propaganda machine van de regeringen.

Zomaar een quote uit de onderstaande korte documentaire Globalisation and the Media
.

Bron: youtube / YaYaBLa