Sharon in kunstmatige coma gebracht

Wo 4 Januari 2006 23:52 | Frank | 3651 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
De Israëlische premier Ariel Sharon heeft woensdagavond een zware beroerte gehad, bijna drie weken nadat hij al door een lichte beroerte was getroffen. Hij werd in een ziekenhuis in Jeruzalem in een kunstmatige coma gebracht en meteen daarna geopereerd.De Israëlische veiligheidsdienst en de politie houden woensdagnacht de pers tegen wanneer de ambulance met Sharon arriveert bij het ziekenhuis.
Foto: EPA

De behandelende artsen spraken over grote schade. De directeur van het ziekenhuis benadrukte dat die niet blijvend hoeft te zijn. De premier zou bij zijn opname nog volledig bij bewustzijn zijn geweest.

Vicepremier Olmert is aangewezen om de taken van Sharon waar te nemen. Politici uitten al de vrees dat de 77-jarige regeringsleider niet meer zal herstellen.

Sharon kreeg na de lichte beroerte op 18 december bloedverdunners om een nieuwe bloedklontering te voorkomen. Voor donderdag was een hartoperatie gepland omdat hij een gaatje in zijn hart heeft. Waarschijnlijk is het kleine gat de oorzaak voor zijn beroertes.

De Amerikaanse regering uitte meteen haar medeleven. De „gedachten en gebeden” van het Witte Huis zijn woensdag voor Sharon, meldde een woordvoerder van de Amerikaanse president George Bush.

Volgens de woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad is Bush op de hoogte gesteld van Sharon's conditie en blijft het Witte Huis de situatie nauwlettend volgen.
Bron: Telegraaf