Britse regering bedriegt volk over ID-kaarten

Za 14 April 2007 18:54 | Frank | 3157 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

De Engelse regering ligt onder vuur nu uit zogenaamde ‘Whitehall papers’ is gebleken dat het van het begin af aan de bedoeling is geweest om de omstreden identiteitskaart voor iedereen verplicht te stellen. Tijdens de verkiezingen in 2005 werd gesteld dat de ID-kaart op vrijwillige basis ingevoerd zou worden, evenals opname in de nationale database van persoonsgegevens.


Ongeveer een jaar geleden vroeg een burgerrechten-beweging via een Freedom Of Information Act om openbaarmaking van een geheim rapport over kosten, baten en risico’s van de invoering van de ID-kaart. Ondanks dat de autoriteiten ervoor gevochten hebben on de gevraagde informatie onder de pet te houden is het rapport uiteindelijk toch openbaar geworden. Daaruit blijkt dat vanaf 2014 alle Engelsen een ID-kaart moeten hebben, en verplicht worden opgenomen in een gigantisch databestand waarin behalve vingerafdrukken en gelaats-scan ook persoonlijke gegevens over (bijvoorbeeld) tweede woningen en verzekeringsnummers zijn opgenomen.

Een van de belangrijkste motivaties voor de invoering van de ID-kaart is het terugdringen van uitkeringsfraude. Het getal van 50 miljoen pond dat hierbij als jaarlijkse besparing genoemd is berust, zo blijkt nu, op puur gokwerk. De Engelse belastingbetaler heeft derhalve geen enkele zekerheid dat de enorme kosten die gemoeid zijn met de invoering ooit worden terugverdiend. De regering heeft in alle opzichten gelogen.

Uit het commentaar onder het bron-bericht in de UK Daily Mail blijkt dat blijkbaar niemand zich over de leugenachtige streken van de regering verbaast. De vraag dringt zich op wat er voor nodig is opdat de mensen massaal tegen deze criminelen in aktie komen.

Bron: Vrijheids.net, 9 april 2007

Bron: stichtingbom / Vrijheids.net