Geen slachtoffers bij aanslag VS-ambassade

Za 13 Januari 2007 13:51 | Frank | 3003 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

ATHENE - De Amerikaanse ambassade in het centrum van de Griekse hoofdstad Athene is vrijdag beschoten. Een hoge politiecommissaris sprak van een ‘terreurdaad’.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is opgeëist door de links-radicale groepering Revolutionaire Strijd. In de buurt van het ambassadegebouw werd de installatie gevonden waarmee het projectiel is afgeschoten.

Voor de Amerikaanse ambassade in Athene worden regelmatig felle anti-Amerika demonstraties gehouden, maar Amerikaanse functionarissen zijn al ruim tien jaar niet meer direct aangevallen.

In november vond de laatste grote betoging plaats voor de ambassade. Demonstranten schreeuwden leuzen als ‘Bush de slager, weg uit Irak’ en ‘de Verenigde Staten zijn de echte terroristen’. Zij werden door de politie met traangas uiteen gedreven.

Bij de aanval van gisteren zijn geen slachtoffers gevalllen en volgens de Amerikaanse ambassadeur, Charles Reis, is de schade niet groot is. De Griekse regering heeft de aanslag veroordeeld.

Voor de Amerikaanse ambassade in Athene worden regelmatig felle anti-Amerika demonstraties gehouden.

Bron: Diversen dagbladen

Reacties

    'Revolutionaire Strijd'

    Za 13 Januari 2007 13:57 | Frank |

    De extremistische groepering, die zichzelf 'Revolutionaire Strijd' noemt, heeft de bomaanslagen tijdens Olympische Spelen 2004 in de Griekse hoofdstad Athene ook opgeëist indertijd.


    Drie bommen ontploften toen voor een politiebureau, een dag later ontplofte er één bij een bank. De Griekse politie zegt 'Revolutionaire Strijd' te kennen. De groep is ook verantwoordelijk te zijn voor een bomaanslag op een rechtbank in Athene in september 2003.