Veiling: Casema bij opbod verkocht

Vr 21 April 2006 11:09 | Frank | 1980 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
De drie eigenaars van Casema willen het kabelbedrijf via een veiling verkopen. Grootaandeelhouder Carlyle heeft zakenbank Goldman Sachs ingeschakeld om de veiling op poten te zetten.

Volgens de Britse zakenkrant Financial Times zijn er een aantal geïnteresseerden in het kabelbedrijf dat ongeveer 1,4 miljoen klanten heeft, vooral in regio's als Utrecht en Den Haag: Liberty Media, Warburg Pincus (eigenaar van Multikabel), Cinven en Altice, maar ook het Nederlandse Essent zou een bod overwegen.

Verkoop
Vorige week maakte Casema bekend dat de eigenaars, investeringsmaatschappij Carlyle (46 procent), Providence Partners (46 procent) en GMT Communications (8 procent) het bedrijf willen verkopen .

Het kabelbedrijf zou zo'n twee miljard euro moeten opbrengen. De drie investeerders kochten het bedrijf in 2002 voor 700 miljoen euro van France Télécom. Het is een goed moment om te verkopen: vorig jaar maakte Casema voor het eerst in zeven jaar winst.

Bovendien gaat er veel gebeuren: kabelbedrijven zijn in digitale televisie, internet en telefoneren gestapt. Ze concurreren met elkaar, maar ook met telecomgigant KPN die volop inzet op internet en digitale televisie. Voor sommige bedrijven is een fusie of overname daarom een aantrekkelijke strategie (lees ook Ajax, Feyenoord, PSV: Voetbal-tv bij KPN).

Door Jan Kooistra elsevier
Bron: Elsevier