Prinses Margarita doet aangifte tegen De Roy van zuydenwijn

Ma 11 September 2006 08:14 | Frank | 4047 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen

De politie wil Edwin de Roy van Zuydewijn ondervragen over een aangifte tegen hem over schending van een ambtsgeheim. Dat zegt zijn advocaat Gabriël Meijers zaterdag in reactie op het bericht dat de politie zijn cliënt vrijdagavond heeft proberen aan te houden. De Amsterdamse politie heeft dit bericht willen bevestigen noch ontkennen.

Volgens het NOS Journaal bezochten twee agenten rond 19.00 uur het huis van de moeder van De Roy van Zuydewijn, waar hij staat ingeschreven. De voormalige partner van prinses Margarita was er echter niet. De Roy van Zuydewijn heeft nooit enig ambtsgeheim geschonden.

Geheimhoudingsverplichting
Sterker nog: hij heeft nooit enig ambt vervuld waarin hij enige geheimhoudingsverplichting had kunnen schenden. Mijn cliënt is altijd vrij ondernemer geweest, benadrukt de advocaat. Uiteraard is hij bereid bij de politie dit misverstand weg te nemen. We zullen daarvoor een afspraak met de politie maken.

Meijers weet op dit moment nog niet precies wat de achtergrond van de aangifte tegen zijn cliënt is. De politie wilde ook zaterdag niets over de kwestie zeggen.

Geen ambtenaar
De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) liet zaterdag weten dat er noch door de RVD noch door de Nederlandse Staat aangifte is gedaan tegen De Roy van Zuydewijn. "Schending van ambtsgeheim betekent dat hij in dienst van de overheid is of is geweest. Dat is niet zo", aldus een woordvoerder.

In televisieprogramma EénVandaag verdedigt De Roy van Zuydewijn zichzelf. Hij denkt dat de aangifte van Koningin Beatrix komt en dat deze te maken heeft met onthullingen van zijn kant. De Roy van Zuydewijn zegt te kunnen bewijzen dat Bernhard heulde met Nazi-Duitsland.

Prinses Margarita heeft de aangifte van schending van een ambtsgeheim door haar voormalige partner Edwin de Roy van Zuydewijn gedaan. Dat heeft haar advocaat G. Kemper zondag bevestigd. De politie in Amsterdam wil De Roy van Zuydewijn maandag over de kwestie ondervragen.

Eind vorige week bestond er nog onduidelijkheid over wie de aangifte had gedaan. ,,Het gaat om een persoonlijke aangelegenheid waarover ik verder niets kwijt wil, omdat de politie nu het voortouw moet nemen'', aldus Kemper.

Volgens De Roy van Zuydewijns advocaat Gabriël Meijers heeft zijn cliënt nooit enig ambt vervuld, waarin hij geheimhoudingsplicht had kunnen schenden. ,,Hij is altijd vrij ondernemer geweest.''

Kemper kan zich iets voorstellen bij de verbazing van De Roy en diens advocaat over de aard van de aangifte. ,,Het klopt ook volgens mijn informatie dat hij nooit zo'n ambt heeft vervuld. Misschien had de aangifte juridisch-technisch iets anders geformuleerd moeten worden.''

Bron: Nu.nl / ANP /nrc / planet