De Roy mag gestolen tape niet openbaar maken

Vr 14 April 2006 09:02 | Frank | 3301 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Edwin de Roy van Zuydewijn mag de inhoud van het naar verluidt 'pittige' gesprek tussen prinses Margarita en koningin Beatrix niet openbaar maken. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam beslist.

Afgeluisterd
Het gesprek vond plaats in 2002 en werd destijds door Margarita opgenomen op band. Zij en haar toenmalige partner De Roy van Zuydewijn, wilden opheldering van Beatrix. Het stel dacht te worden afgeluisterd door het koningshuis.

Afgeven
De Roy moet van de rechter de band en eventuele kopieën en transcripties aan de prinses afgeven. Hij mag er ook niet over vertellen. De Roy moet 50.000 euro betalen als hij het verbod overtreedt. Maar De Roy zegt de de tape niet meer te hebben. De opname zou gestolen zijn.

Geding
Margarita spande een kort geding aan, omdat ze inmiddels weer op goede voet staat met haar tante. Vorige week werd de transcriptie van het gesprek nog wel openbaar gemaakt in het Talpa-programma Barend en Van Dorp. De ruzie werd nagespeeld door stemactrices. Margarita wil nu geld zien van Talpa.

Hier de vind je de 'Tapes'

Bron: RTL

Reacties

    Margarita eist 25.000 TalpaDe

    Vr 14 April 2006 09:42 | Frank |
    advocaat van prinses Margarita heeft van omroep Talpa de transcriptie geëist van het gesprek tussen koningin Beatrix en haar nichtje. Dit gesprek werd vorige week donderdag in het programma Barend en Van Dorp nagespeeld. De twee presentatoren zouden de tekst anoniem in de bus hebben gekregen.

    Advocaat Kemper eist namens de prinses ook 25.000 euro schadevergoeding van Talpa omdat zij die uitzending als zeer pijnlijk heeft ervaren. Ze vindt het een inbreuk op haar persoonlijke levenssfeer.

    De weergave zoals gebracht in Barend en Van Dorp lijkt op een deel van het gesprek in 2002 van koningin Beatrix en Margarita. Als Talpa niet betaalt, begint advocaat Kemper een bodemprocedure.