Europese Commissie denkt na over paspoort met 3d-foto

maandag 11 september 2006 08:38 | Frank | 3628 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Ruim een week na het in gebruik nemen van het biometrische paspoort in Nederland heeft de Europese Commissie (EC) besloten om na te gaan of in de toekomst gebruikgemaakt kan worden van een 3d-gezichtsscan in het paspoort. Hierdoor zou het mogelijk moeten worden om gebruik te maken van volledig automatische gezichtsherkenning.

In theorie zou het met behulp van de pasfoto op het biometrische paspoort ook mogelijk moeten zijn om volledig automatisch de identiteit van iemand vast te stellen. In de praktijk blijkt dit echter niet het geval te zijn, omdat de software die gebruikt wordt om de pasfoto's met live camerabeelden te vergelijken nog te veel fouten maakt. De EC heeft daarom het onderzoeksproject 3D Face opgestart, waarin dertien Europese partners samenwerken. De eerste resultaten worden in december verwacht.

Bron: Tweakers.net

 Quote

Acceptatie is niet passiviteit of een inactieve staat. Ik zeg niet dat je de wereld niet kunt veranderen, dingen rechtzetten, of kwaad vervangen door goed. Acceptatie is in feite, de eerste stap naar succesvolle actie. Als je een situatie niet helemaal precies accepteert zoals die is, zul je moeite hebben deze te veranderen. Sterker nog, als je een situatie niet helemaal accepteert zoals die is, zul je nooit echt weten of deze moet worden veranderd.
Peter McWilliams