Chinees bedrijf nodigt alleen 'honden' uit te solliciteren

Wo 4 Januari 2006 22:54 | Frank | 2167 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
SHANGHAI - Mensen die geboren worden in het 'jaar van de hond' zijn volgens de Chinese astrologie loyaal en eerlijk en omdat dat precies de eigenschappen zijn waarnaar de personeelsmanager van een bedrijf in Shanghai in sollicitanten op zoek is, maken alleen 'honden' bij hem een kans.


Op de website van Jilin Jiangshan Human Resources Development staat een personeelsadvertentie waarin personeelsmanager Dong specifiek vraagt om kandidaten uit het jaar van de hond. Volgens de Chinese wet mogen werkgevers niet discrimineren bij het werven van personeel, maar de wet laat in het midden wat precies verboden is. In Chinese personeelsadvertenties worden geregeld eisen gesteld aan het geslacht, de leeftijd, de lengte en zelfs de geboorteplaats van sollicitanten.

Op basis van de maankalender is in China en enkele andere Aziatische landen aan elk jaar in een cyclus van twaalf een dier toegewezen en het komende Chinese jaar, dat begint op 29 januari, is weer een jaar van de hond. Aan elk dier worden verschillende eigenschappen gekoppeld die ook van toepassing zouden zijn op mensen die in dat jaar geboren worden.
Bron: Telegraaf