Sacha Baron Cohen verdedigt alter ego Borat

Do 16 November 2006 10:49 | Frank | 2609 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Sacha Baron Cohen, de alter ego van Borat die voor veel opschudding zorgt, is verbaasd dat zijn film 'Borat: cultural learnings of America for make benefit glorious nation of Kazakhstan' voortdurend verkeerd wordt geïnterpreteerd. "Ik maak geen grappen over Kazachstan om dat land voor schut te zetten", zegt hij in een interview met het blad Rolling Stone. "Ik neem juist mensen op de hak die geloven dat homo's daar echt blauwe hoedjes dragen en vrouwen in kooien worden opgesloten."

Twee Amerikanen die in de film te zien zijn, zijn kwaad. Zij klagen de Britse komiek aan omdat ze emotionele schade zouden hebben opgelopen door de scène waarin ze in beschonken toestand met Borat naar een seksvideo kijken. Ondertussen worden steeds meer verhalen bekend van mensen die zich het slachtoffer voelen van de film.

Cohen wil in het interview niet ingaan op de manier waarop hij mensen voor de camera heeft gekregen. Wel benadrukt hij dat hij zijn publiek wil confronteren met hun eigen vooroordelen. "De film laat zien hoe absurd het eigenlijk is om op basis van ras bevooroordeeld te zijn, of het nu gaat om joden of zwarten. Borat is voor mij een manier om dat aan te tonen. Als mezelf zou ik nooit zo ongegeneerd durven zeggen wat hij zegt."

'Borat' is in Amerika en Nederland een groot succes. In beide landen staat de film bovenaan in de box office, de lijst films met de hoogste omzet.

Bron: Trouw