Microsoft boos over verkoop tweedehands software

Vr 9 Maart 2007 22:36 | Frank | 3542 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Bill gates wil nog wel een paar jaar bovenaan de Qoute top 500 blijven staan. Dat kunnen we opmaken uit het feit dat Microsoft nu een rechtzaak is begonnen tegen een duits bedrijf dat vanuit een garage (zo begon youtube ook eens) opereert. Het Duitse bedrijfje Usedsoft heeft zich de toorn van softwarereus Microsoft op de hals gehaald door handel te drijven in gebruikte software.

Het gaat om software die ooit door grote bedrijven of gemeenten als volumelicentie met daarbij behorende forse kortingen is aangeschaft en nu door Usedsoft los of in kleinere partijen wordt verkocht. In de zaak rond Usedsoft gaat het om grote organisaties zoals de stad München, die op Linux overging. Is dat misschien een doorn in het oog?

Zowel Microsoft als Usedsoft beweren beide het recht aan hun zijde te hebben. Usedsoft-chef Peter Schneider zegt: "Microsoft blaft wel heel hard, maar het bedrijf heeft voorlopig nog niet gebeten, en dat zegt wel genoeg..."

Microsoft verwacht overigens niet dat er voor 2010 een duidelijke uitspraak van het hoogste Duitse gerechtshof zal liggen die klaarheid brengt in deze zaak. Hierbij is het overigens wel frappant dat niet Microsoft, maar uitgerekend concurrent Oracle, de zaak tegen Usedsoft tot voor de hoogste rechter heeft gebracht.

Windows is a 32 bit extension for a 16 bit patch to an 8 bit operating system originally coded for a 4 bit microprocessor by a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition.

Bron: YaYaBLa