Scheiding De Roy van Zuydewijn en Margarita bijna rond.(video)

Za 30 September 2006 04:00 | Frank | 3468 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
AMSTERDAM - Edwin de Roy van Zuydewijn en prinses Margarita gaan scheiden op 8 november. Dat maakte De Roy van Zuydewijn bekend in het televisieprogramma Een Vandaag. Begin dit jaar trok Margarita de scheiding nog in toen de rechter alimentatie toewees aan haar echtgenoot.

De Roy van Zuydewijn heeft een rot gevoel over de definitieve uitspraak. "Er is geen redden meer aan wat betreft mijn samenzijn met Margarita. Dat is het allerergste." Graag had hij gezien dat het huwelijk had standgehouden.

Prinses Margarita en De Roy van Zuydenwijn trouwden in 2001. In 2003 beschuldigde Margarita koningin Beatrix er openlijk van geen recht op de troon te hebben. Het genetisch materiaal zou moeten aantonen dat Beatrix niet afstamt van koning Willem I en daarom geen recht heeft op de troon. Volgens Nugter, dna-onderzoeker én voorman van de Republikeinse Socialisten, moet zij aftreden als dit niet zo blijkt te zijn. Ook zou Beatrix onrechtmatig onderzoek naar De Roy van Zuydenwijn hebben laten verrichten.

Ruim een jaar nadat de prinses met de beschuldigingen naar buiten trad, verliet ze haar echtgenoot. Sindsdien zijn de twee verwikkeld in een echtscheidingsprocedure. De Roy van Zuydewijn is bezig een boek te schrijven over de koningin en haar familie. Volgens hem vormen de onthullingen in zijn boek 'een bom onder de monarchie'. Het boek verschijnt komend voorjaar. Ik kan niet w8ten

Hier vind je de desbetrefende uitzending van éénvandaag
Bron: NU / yayabla archief