Nep overvallers geschorst

woensdag 18 oktober 2006 13:31 | Frank | 2483 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
AMSTERDAM - De twee jongens die vast zaten voor een overval op een regionaal opleidingencentrum (ROC) aan de Jan Breemenstraat in Amsterdam zijn dinsdag weer vrijgelaten. Hun voorlopige hechtenis is opgeheven, aldus een woordvoerster van de rechtbank. Het tweetal moet nog voor de rechter komen.

De jongens liepen vrijdag 6 oktober samen met een andere 18-jarige jongen even na negen uur de school binnen en bedreigden aanwezige medewerkers met wat achteraf een nepwapen bleek. De politie rukte massaal uit. Agenten met kogelwerende vesten zochten in de school naar het drietal en wisten hen te overmeesteren. De drie jongens, leerlingen van het ROC, zouden bezig zijn geweest met een studieopdracht. Terwijl een jongen met het neppistool de medewerkers bedreigde, filmde een ander alles. De derde nepovervaller werd de dag na de overval vrijgelaten.

De twee jongens kunnen niet op de school aan de Jan Breemenstraat terugkeren. Het tweetal is geschorst, aldus een woordvoerster van het ROC. Wel kunnen zij vanaf woensdag terecht op een ander ROC in de hoofdstad. De derde jongen is na een paar dagen schorsing weer op de school in Amsterdam-West teruggekeerd.
Bron: Het parool