telefoon-telepathie

Wo 6 September 2006 21:25 | Frank | 2947 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
Onderzoeker Rupert Sheldrake van het vermaarde Trinity College in Cambridge, beweert dat de telepathie ook werkt bij e-mail. Sheldrake maakte dinsdag de resultaten bekend van experimenten, waaruit zou blijken dat 'een dergelijke voorkennis bestaat voor telefoontjes en e-mails', zo meldt persbureau Reuters.

Sheldrake liet zijn testpersonen de namen en telefoonnummers van vier vrienden en familieleden doorgeven. Vervolgens werd de proefpersoon door één van de vier bekenden gebeld.
In 45 procent van de gevallen raadde de proefpersoon door wie hij of zij gebeld werd, zo verklaarde Sheldrake op het jaarlijkse feest van de Britse vereniging voor de bevordering van wetenschap. "Veel meer dan de 25 procent die je zou verwachten", aldus Seldrake. Volgens de wetenschapper is de kans dat deze uitkomst op toeval berust '1 op een biljoen'.

Een vergelijkbare test met e-mail leverde dezelfde resultaten op. De betrouwbaarheid van de resultaten staat echter ter discussie, omdat het telefonische experiment slechts 63 proefpersonen omvatte, en de e-mailvariant slechts 50. Bovendien, zo meldt het persbureau, werden slechts vier proefpersonen gefilmd tijdens het telefoon-onderzoek en vijf tijdens het e-mailonderzoek.

Sheldrake is echter stellig overtuigd van de 'verbondenheid van alle zielen binnen een sociale groep' en heeft aangekondigd dat hij zijn experimenten gaat uitbreiden naar een nieuw terrein: dat van de sms-berichten.
Bron: WebWereld