Werkend medicijn tegen kanker gevonden

Za 3 Februari 2007 23:24 | Frank | 8023 keer bekeken | 0 reacties | 2 x aanbevolen

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, een goedkoop en veilig medicijn dat bijna alle soorten kanker kan stoppen. Toch is het er, en in Canada hebben ze zijn werking onderzocht. Het medicijn, DCA, zorgt ervoor dat de kankercel niet langer meer onschendbaar is.

Een groep Canadese wetenschappers heeft DCA getest op menselijke cellen die zich buiten het lichaam bevonden. Ze ontdekten dat het een einde maakte aan long-, borst- en hersenkankercellen. Bovendien bleven de "gezonde" cellen ongedeerd. Bij proeven op ratten werd eenzelfde effect geconstateerd.

DCA valt een unieke functie van de kankercellen aan, namelijk het halen van energie uit de cel zelf, zonder de mitochondrieën te gebruiken. Dit proces is redelijk inefficiënt qua energiegebruik en verbruikt daardoor veel suikers. Dit proces heet glycolyse.

Tot nu toe werd gedacht dat dit proces werd gebruikt omdat de mitochondrieën onherstelbaar waren beschadigd, maar het onderzoek van het team uit Canada heeft uitgewezen dat DCA de mitochondrieën in de cel gewoon weer werkend krijgt. De cellen verwelkten en stierven af.

Lees verder op FOK!

Bron: FOK!