Bush opgeroepen voor juryplicht

vrijdag 2 december 2005 00:54 | Frank | 2611 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
WASHINGTON - De Amerikaanse president George Bush is in zijn thuisstaat Texas opgeroepen om zijn juryplicht te vervullen. Hij heeft de rechtbank evenwel laten weten dat hij het momenteel een beetje druk heeft met het leiden van de natie, meldde het Witte Huis donderdag.

Volgens woordvoerder Scott McClellan heeft Bush zijn oproep niet persoonlijk ontvangen. Hij moest het nieuws in de krant lezen. Hoewel de president uitstel heeft aangevraagd, benadrukte McClellan dat deelname aan een jury in een civiele rechtszaak een belangrijke burgerplicht is.

In pricipe moet iedere Amerikaan beschikbaar zijn om zitting te nemen in een jury. Dat kan een tijdrovende bezigheid zijn. Sommige rechtszaken slepen zich maandenlang voort. Desondanks is eenieder verplicht zich te melden als een oproep voor juryplicht op de mat valt, tenzij kan worden aangetoond dat dit om zwaarwegende redenen onmogelijk is.

Bron: Telegraaf

 Quote

Acceptatie is niet passiviteit of een inactieve staat. Ik zeg niet dat je de wereld niet kunt veranderen, dingen rechtzetten, of kwaad vervangen door goed. Acceptatie is in feite, de eerste stap naar succesvolle actie. Als je een situatie niet helemaal precies accepteert zoals die is, zul je moeite hebben deze te veranderen. Sterker nog, als je een situatie niet helemaal accepteert zoals die is, zul je nooit echt weten of deze moet worden veranderd.
Peter McWilliams