Lancering New Horizons een feit! (video)

Vr 20 Januari 2006 11:19 | Frank | 2667 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
Na het vele malen uitstellen door stroomstoringen, weersomstandigheden of netwerk crashes is de New Horizons eindelijk op weg naar Pluto. AstroStart heeft deze belangrijke gebeurtenis op de voet gevolgd. Hieronder kan je onder andere videomateriaal van de lancering bekijken.

New Horizons zal in februari langs Jupiter vliegen om een snelheids slinger van de planeet te krijgen. Op 14 Juli 2015 zal de sonde bij Pluto aankomen

Astrostart heeft ook video opnamen van de lancering! Klik hier om dit filmpje te zien. De geluidsopname is hier te vinden. Wegens grote bezoekers aantallen kan het zijn dat het filmpje en of geluid niet vloeiend of helemaal niet te zien en te horen is. Probeer het dan later opnieuw.


"Eén van de belangrijkste redenen waarom de Amerikanen naar Pluto willen, is omdat we niet weten wat daar is," aldus Colleen Hartman van NASA's Science Mission bestuur. "Wat we vandaag de dag over Pluto weten past met gemak op de achterkant van een postzegel. De tekstboeken zullen herschreven worden nadat de missie is voltooid."

"Dit is een zeer spannende tijd. We staan klaar om te beginnen aan de verkenning van een nieuwe wereld," aldus Dale Cruikshank, mede-onderzoeker bij NASA's Ames onderzoekscentrum.

New Horizons zal op 14 juli 2015 langs Pluto reizen en foto's maken van de planeet en zijn maan Charon. De vijf jaar daarna zal de ruimtesonde langs één of twee kleine Kuipergordelobjecten reizen.

Copyright Foto- en Videomateriaal: NASA
Bron: AstroStart / Nasa