Klink gaat verkoop paddo verbieden

Wo 10 Oktober 2007 12:55 | Frank | 4580 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Liefhebbers van hallucinerende paddestoelen zullen weer zelf in weilanden op zoek moeten naar kaalkopjes en alles wat daar op lijkt, want CDA-minister Ab Klink zal nog deze week beslissen dat de verkoop van paddo's verboden wordt. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag. Met andere woorden paddestoelen eten word weer een gevaarlijk avontuur.....

Volgens het AD neemt Klink het besluit op grond van een rapport van het RIVM over de risico's van paddo's. De bewindsman vervult daarmee de wens van een meerderheid van de Tweede Kamer, die een verbod wilde naar aanleiding van de dood van een 17-jarig Frans meisje. Die sprong in maart onder invloed van hallucinogene paddestoelen van een brug in de IJ-tunnel in Amsterdam.

De verkoop van gedroogde paddo's was al langer verboden, omdat het drogen werd gezien als een behandeling (drugsproductie). Verse paddo's vielen hier buiten. Klink zal nu dus ook de verkoop van verse paddo's gaan verbieden.

Klink overlegt volgens het AD overigens nog met minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) of verse paddestoelen als harddrug onder de Opiumwet kunnen komen te vallen. De landelijke vereniging van smartshops waarschuwde eerder dat door een verbod op verse paddo's deze in het illegale circuit zullen terechtkomen ''met alle gevolgen van dien.''

In de hoofdstad gaan toeristen die paddo's eten vaker uit hun dak. In maart overleed een 17-jarig Frans meisje nadat ze van een brug bij de IJ-tunnel sprong. Vier maanden later scheurde een 27-jarige Deen met zijn auto rakelings langs tenten op een camping. Diezelfde maand raakte een 19-jarige IJslander gewond toen hij uit een hotelraam sprong.

Een hotelkamer aan de Martelaarsgracht was tweemaal in korte tijd het toneel van een incident. In juni sloeg een Brit de kamer kort en klein, in augustus werd een Duitser bewusteloos gevonden in een kamer. Hij had paddo's gegeten, wiet en hasj gerookt, alcohol gedronken en heroïne gespoten. Ja als je dan geen gekke dingen gaat doen... , maar het waren de paddo's die niet helemaal goed waren.

De Amsterdamse burgemeester Job Cohen maakte eind september bekend een bedenktijd van drie dagen te willen voor toeristen die paddo's willen kopen. Binnen die tijd kan een koper informatie vergaren over de drugs, zodat ze een bewustere keuze kan maken. De maatregel is bedoeld om impulsaankopen tegen te gaan.

Volgens mij zouden deze mensen ook zonder paddo's op, ook wel gek geworden zijn. Volgens mij waren ze dat al voordat ze naar Amsterdam kwamen. Dit lijkt wel een herhaling van de 60's toen sprongen er ook allerlei mensen uit ramen na het gebruik van LSD.

Paddo informatie
http://www.yojax.com/site/?id=paddo
http://paddo.startpagina.nl/

Een geinformeerd mens telt voor 2.

TIP

Wat doen als iemand hulp nodig hebt?

Blijf in gesprek en stel de persoon gerust. Zorg voor een rustige omgeving. Laat zieke / angstige mensen niet alleen. Een arm om de schouder of een hand vasthouden kan helpen. Ontken niet dat mensen zich naar voelen, maar zeg dat het overgaat. Roep een arts als de hevige onrust langer dan enkele uren aanhoudt of als men agressief wordt of gevaarlijke dingen doet. Zoek hulp als je de lichamelijke toestand niet vertrouwt of als je niet met de situatie kunt omgaan. Vraag welke soort en hoeveelheid paddo's men heeft genomen. Zijn er andere drugs gebruikt?

Bron: FOK / Elsevier / Teletekst