BMW neemt waterstofauto in serieproductie

woensdag 15 maart 2006 09:36 | Frank | 3273 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

AMSTERDAM (ANP-AFX) - BMW neemt binnen nu en twee jaar een waterstof aangedreven auto in serieproductie. Daarmee is de Beierse autofabrikant de eerste ter wereld die een dergelijke auto op de markt brengt. Het gaat om enkele honderden BMW’s uit de huidige 7-serie.


De eerste waterstofauto’s levert BMW af in de omgeving van München en Berlijn, omdat er bij deze steden nu al waterstoftankstations zijn. Dr. Schuler, afdelingshoofd van BMW Clean Energy, gaf dinsdag aan dat het concern hoopt dat er door dit initiatief meer waterstoftankstations komen. Ook probeert de autofabrikant de directie en het management van grote bedrijven te enthousiasmeren om over te stappen op de milieuvriendelijke 7-serie.


Op het gebied van waterstof bekleedt BMW een pioniersrol. Het concern is zeker tien jaar bezig geweest met de ontwikkeling van de nieuwe motor die op waterstof loopt. Ook experimenteert het merk al jaren met opslagmethoden van de nieuwe alternatieve brandstof.

Bron: Telegraaf
Externe link: http://www.dft.nl

 Quote

Wanneer je leeft vanuit je hart, heb je geen ‚??wereldbeeld‚??. Je hebt geen stelsel van overtuigingen, door middel waarvan je de feiten rangschikt. Je hebt weinig sterke meningen over wat dan ook, je bent meer een waarnemer geworden. Je staat open voor het nieuwe en weigert je vast te leggen op een idee of een principe. Je stelt je oordeel over situaties uit, want je houdt de mogelijkheid open dat er iets is wat je nog niet begrepen hebt. Oordelen hebben altijd iets definitiefs in zich; maar een hartgebaseerd kijken naar de wereld heeft geen behoefte aan definities.