UPC ergert na consument ook Kamer

Ma 18 September 2006 19:09 | Frank | 2464 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
De kabelmaatschappij UPC ergert met haar verkoopmethoden niet alleen veel abonnees, maar ook een groot deel van de Tweede Kamer. Staatssecretaris Van Gennip wil in een gesprek met bedrijven en Consumentenbond komen tot afspraken over wat wel en wat niet door de beugel kan. UPC verstuurt gratis mediabox aan haar klanten, waarmee digitale tv kan worden bekeken.

UPC stuurt haar klanten zogeheten mediaboxen, waarmee ze gedurende een halfjaar gratis digitale televisie kunnen ontvangen. In die tijd worden ze telefonisch benaderd met de vraag of ze na dat halfjaar een abonnementsgeld willen betalen voor de digitale signalen.

De PvdA pleitte in het vragenuurtje voor een ,,weggooirecht''. Mensen hebben immers nooit om een mediabox gevraagd en moeten hem kunnen weggooien als zij hem niet meer willen.

Volgens Van Gennip is het echter de vraag of ze daar geen problemen mee krijgen, als ze akkoord zijn gegaan met de ontvangst van de mediabox.

Gonnie van Oudenallen, een eenpersoonsfractie, ondervroeg Van Gennip dinsdag hierover, maar de kwestie houdt de Tweede Kamer al langer bezig. Volgend jaar is het aan een nieuwe Consumentenautoriteit om oneerlijke handelspraktijken tegen te gaan aan de hand van nieuwe wetgeving.
Bron: ANP