Nieuwe kieswijzer met wetsvoorstellen

woensdag 1 november 2006 00:48 | Frank | 2350 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
Mensen die niet goed weten op welke politieke partij ze tijdens de komende Tweede Kamerverkiezingen moeten stemmen, hebben er weer nieuwe hulp bij: de website www.nieuwekieswijzer.nl.  Dat maakten de initiatiefnemers van de site, Josta en Niels de Hoog, dinsdag bekend.

Vanaf woensdag kunnen kiezers op de website stemmen over meer dan 550 wetsvoorstellen uit de afgelopen regeerperiode. De site vergelijkt de antwoorden van de kiezer met het stemgedrag van de politieke partijen en geeft op basis daarvan een stemadvies. De website heeft een snelle variant met dertig voorgeselecteerde wetsvoorstellen. Bezoekers kunnen echter ook hun eigen kieswijzer samenstellen door zelf de onderwerpen te bepalen.

Naast de nieuwe kieswijzer, bestaan er ook de stemwijzer en het kieskompas. Om te kijken wat voor politieke ideologie het beste bij je past, kun je een test doen op de website van moral politics.
Bron: FoK!
Externe link: http://www.fok.nl

 Quote

Op dezelfde plek waar ik vandaag zit,kwamen anderen eeuwen geleden zitten.Nog duizend jaar zullen anderen komen.Wie is de zanger en wie luistert?
Nguyen Cong Tru