VS steunen stille revolutie in Rusland

donderdag 21 september 2006 18:44 | Frank | 2774 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
MOSKOU - De Verenigde Staten proberen een 'stille' revolutie teweeg te brengen in Rusland. Dat staat in een rapport dat een voormalige ambassadeur en een ex-spion donderdag in het Russische parlement hebben gepresenteerd.


De Amerikanen zouden van plan zijn belangrijke Russische politici en zakenmensen te isoleren door hen van corruptie te beschuldigen. Dat moet een anti-Kremlincampagne in de media teweeg brengen, waardoor de oppositie aan populariteit kan winnen voor de presidentsverkiezingen in 2008. De bedoeling zou zijn om naar voorbeeld van de 'Oranjerevolutie' in Oekraïne de positie van de zittende machthebbers te ondermijnen.

De auteurs van het rapport roepen de staat op meer „materiële steun” te geven aan belangrijke „politiek analisten” die een dreigende revolutie tijdig moeten waarnemen.
Bron: Telegraaf / ANP

 Quote

The sharing of joy, whether physical, emotional, psychic, or intellectual, forms a bridge between the sharers which can be the basis for understanding much of what is not shared between them, and lessens the threat of their difference.
Audre Lorde