Snelste zonnewagen ter wereld gestolen

vrijdag 30 december 2005 19:16 | Frank | 2467 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
Het Nuon Solar Team is zijn 'kindje' kwijt. Het team uit Delft meldt dat de supersnelle zonnewagen Nuna 3, die in september nog de World Solar Challenge won in Australië, is verdwenen. Mogelijk gaat het om een grap, maar het kan de dieven ook om de technische snufjes te doen zijn. Dat meldt het studententeam van de Technische Universiteit Delft donderdag. De opvallende wagen verdween dinsdagavond uit een werkplaats.

"Het hangslot was doorgezaagd", zegt teamlid Sander Zijlstra somber. Zijlstra was in september nog één van de coureurs in Australië. "We zijn erg geschrokken. Met z'n allen hebben we een jaar aan de wagen gewerkt, dus we beschouwen het voertuig een beetje als ons kind. We hopen dat de wagen ongeschonden terugkomt."De zonnewagen was de laatste tijd een veelgevraagd object voor beurzen en tentoonstellingen. Voor het geld hoeven de dieven het niet te doen, zegt Zijlstra. "De Nuna is zo herkenbaar dat niemand hem ongemerkt kan verkopen. Maar waarschijnlijk zijn mensen op jacht naar de technische snufjes. Het is toch de snelste zonnewagen ter wereld en andere teams vragen zich af hoe dat kan."

De studenten wonnen de World Solar Challenge driemaal, de laatste keer met de Nuna 3 in september. Het team uit Delft bekijkt na oud en nieuw hoe het de auto terug kan krijgen. Zijlstra: "Laten we hopen dat de dieven er niet in proberen te rijden. Want dat is moeilijk en bovendien niet ongevaarlijk."

ZIe ook: Zonnewagen Nuna 3 teruggevonden in Friesland
Bron: ANP