Activiste Sheehan opgepakt voor rede Bush

woensdag 1 februari 2006 09:41 | Frank | 2518 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
WASHINGTON - De politie in Washington heeft dinsdagavond de Amerikaanse activiste Cindy Sheehan opgepakt in het Huis van Afgevaardigden, de plek waar president Bush korte tijd later zijn State of the Union uitsprak.

Sheehan was door een Democratisch parlementslid uitgenodigd om de 'troonrede' bij te wonen, aldus de Amerikaanse nieuwszender CNN. Ze zou evenwel in de zaal een T-shirt hebben gedragen met een tekst of een symbool tegen de oorlog in Irak. Daarop greep de politie in.

Sheehan was uiteindelijk niet bij de presidentiële toespraak aanwezig. Ze werd afgevoerd naar het hoofdbureau van politie in de hoofdstad.

Sheehan voert sinds de dood van haar zoon in Irak fel campagne tegen het Irak-beleid Bush. De moeder van de gesneuvelde militair leidde vorig jaar ook een protest voor de privé-ranch van Bush in Texas.

Ze geldt voor veel tegenstanders van Bush als een symbool van de Amerikaanse weerstand onder de bevolking tegen de oorlog in Irak.

Sheehan werd vorig jaar ook al enkele malen opgepakt tijdens demonstraties in de Amerikaanse hoofdstad.

 

Bron: Telegraaf

 Quote

Als walvissen en dolfijnen dood aanspoelen aan de kusten, zwermen sprinkhanen de oogsten verslinden, legers mieren verdwaasd rondtrekken, trekvogels niet meer weten hoe ze moeten terugkeren naar hun plek van vertrek, bijen en vlinders uitsterven door vergiftiging van bloemen en bomen, als vele soorten planten en dieren zich terugtrekken uit het leven, weet dan blanke broeder, dat de laatste dagen van de aarde zijn aangebroken.
waarschinlijk een indiaan