Actiegroep opgericht tegen vroeg opstaan

Di 10 April 2007 20:07 | Frank | 2060 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Om de 24uurs economie nog maar eens wat verder aan te zwengelen is in Denemarken is een actiegroep opgericht waarin mensen zich verenigen die een hekel hebben aan vroeg opstaan. De groep noemt zichzelf de B-Maatschappij, dit omdat de vroege vogels, waaronder bijvoorbeeld boeren, zich de A-maatschappij noemen.

De B-maatschappij vraagt zich af waarom we zo vroeg moeten opstaan. Volgens hen is dit ouderwets, het stamt nog uit de tijd dat boeren gewekt door hun kraaiende hanen, vroeg uit de veren gingen, waarna ze de dieren gingen voeren. Aangezien nog slechts vijf procent van de inwoners van Denemarken de kost verdient op de boerderij, zou er voor de rest van de mensen geen enkele reden meer zijn om zo vroeg op te staan.

De belangstelling voor de B-maatschappij is groot. Zo hebben al diverse bedrijven en scholen hun werktijden aangepast. Eén school geeft kinderen die liever langer op bed blijven liggen de kans om dan maar 's middags met de lessen te beginnen.

Zelfs de Deense minister van gezinszaken Carina Christensen heeft instemmend op de actie gereageerd. Als we ons leven niet meer laten leiden door de wekker, wordt de mensheid er een stuk vrolijker van, zo redeneert zij.

Dat zeg ik nou al zo lang tegen mensen.

Bron: FOK! / NU