Illegaal medisch experiment in India

Wo 26 April 2006 12:27 | Frank | 3045 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

HILVERSUM – Het Nederlandse bedrijf Occam uit Eindhoven heeft mogelijk in India illegaal tests laten uitvoeren op ziekenhuispatiënten. In het JJ Ziekenhuis in Bombay zou een nieuw soort buisjes om aderen open te houden zijn uitgeprobeerd bij ongeveer zeventig patiënten zonder dat die wisten dat het om een proef met deze zogenoemde stents ging. Ze gingen er vanuit dat ze gewoon de beste behandeling kregen en betaalden ervoor.

Dat stelde gisteren het tv-programma Netwerk op basis van eigen onderzoek, nadat het op het spoor was gezet door een journalist van Times of India.

Het ziekenhuis ontkent officieel dat het heeft meegewerkt, maar verschillende getuigenverklaringen wijzen erop dat het toch is gebeurd.

In de uitzending
Occam ontkent dat het onderzoek heeft gedaan in India, maar Netwerk wist in dat land de hand te leggen op documenten en andere bewijzen die het tegendeel aantonen. Bovendien heeft Netwerk mensen gevonden op wie de stent is getest.

Kijk hier naar de uitzending van netwerk

Bron: Netwerk / BN / De Stem

Reacties

    India medisch laboratorium ?

    Wo 26 April 2006 20:27 | toulouse |

    Hoe kan dat ? Is de indiase wetgeving dan zo laks ? of corrupt ? en die farma firma's hebben die dan geen  etische verantwoordelijkheid ? Is de armoede van een groot deel van de bevolking een rede om daar zo maar alles te doen wat hier bij ons niet kan ?Hoeveel steekpenningen voor zo een proef test  ?Zou men die firma's daarvoor hier kunnen aanklagen en vervolgen, of zijn de ethische bezwaren alleen maar geldig voor de westerse maatschappij ? Gaan de indiérs onze laboratoriumdieren vervangen ?


    Oh ja, de farma-industrie is zeer bezorgd om onze gezondheid


    Laat het duidelijk zijn , dit wil ik niet