Miss-ie Uruzgan wordt duurder

donderdag 19 oktober 2006 01:32 | Frank | 2549 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen

De Nederlandse militaire missie in de Afghaanse provincie Uruzgan wordt duurder dan de geraamde 430 miljoen euro. Dat heeft minister van Defensie Henk Kamp (VVD) woensdagavond gezegd tijdens een debat over de defensiebegroting. Een van de oorzaken is dat materieel harder slijt dan verwacht en dus sneller moet worden vervangen, stelde Kamp. Verdere details kon hij niet geven.

Zodra hij weet hoeveel extra hij nodig heeft, moet Kamp eerst in het kabinet regelen dat dat geld er ook komt. Nederland heeft sinds afgelopen zomer meer dan 1200 militairen in de Afghaanse provincie Uruzgan, waar het inmiddels veel onrustiger is dan toen het besluit om de militairen uit te zenden werd genomen. De Nederlanders blijven er twee jaar, als onderdeel van de NAVO-macht in het land.


Bron: Trouw
Externe link: http://www.trouw.nl

Reacties

    Vlieg ze maar naar huis

    donderdag 19 oktober 2006 01:54 | yayabla |

    Vlieg ze maar naar huis.... dan kan je met de rest nog wat aan ontwikkeling doen in Afghanistan.
     Daarom snap ik dus niks van politiek.........

 Quote

Kan het denken zichzelf leeg houden? Op dat moment, dan is er die energie. Je hoeft er niet eens om te vragen. Wanneer er ruimte is, is er leegte en daarom kan het vol energie zijn. Dus in rein maken, in het beëindigen van de dingen van het huis, van verdriet, kan het denken helemaal leeg zijn, zonder motivatie, zonder verlangen? Terwijl je hieraan werkt, het huis schoon houdt, komen andere dingen vanzelf. Jij bent niet degene die de aarde daarvoor bewerkt. Dat is meditatie.
Krishnamurti